Oplichters aangehouden dankzij oplettende getuige

vrijdag 29 mei 2015

Odoorn - Donderdagmiddag rond 12.50 uur, zijn dankzij de aangifte en oplettendheid van medewerkers van een horecagelegenheid in Odoorn, een 38- en 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats angehouden op verdenking van oplichting en flessentrekkerij.

De mannen deden zich voor als werknemers van een bedrijf. Zijzouden opdracht hebben gekregen om in een hotel aan de Hoofdstraat in de periodevan 7 mei tot en met 16 mei daar te verblijven in verband met werkzaamheden inde omgeving. Op 16 mei bleken de beide mannen spoorloos te zijn verdwenen zonderhun rekening te betalen. Een medewerker zag de beide mannen donderdagmiddag terhoogte van het busstation in Emmen lopen. Hij stelde een onderzoek in en kwamerachter dat de oplichters zich in een hotel in Emmen bevonden. Hij schakeldedirect via 112 de politie in die de beide verdachten in het hotel aanhielden.

Uit onderzoek blijkt dat de mannen een spoor van schulden bijhorecabedrijven hebben achtergelaten. In Emmen bleek, dat nog tweehorecabedrijven de dupe zijn geweest van de oplichters. Ook in het zuiden vanhet land, in Venray, Roermond en Oss werden hotels slachtoffer van de tweemannen. De schade loopt in de tienduizenden euro?s.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waarzij voor nader onderzoek zijn ingesloten. De gedupeerde bedrijven dedenaangifte. De politie sluit niet uit dat er nog meer bedrijven het slachtofferzijn geworden van de oplichtingpraktijken van de beide verdachten. De gedupeerdebedrijven deden aangifte.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ravenswaay | 112 alarmeringen Ravenswaay | Goedkoop Tanken in Ravenswaay | Supermarkten in Ravenswaay | Weerbericht Ravenswaay