Onderzoek brand pizzeria Emmen in Opsporing Verzocht

maandag 15 mei 2017

Emmen - Op dinsdagavond 16 mei besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek naar de brand in de pizzeria in Emmen op zondagochtend 26 februari jl.

Op de vroege zondagochtend startte de politie een onderzoek naar een explosie en de daaropvolgende brand in een pizzeria aan de Weerdingerstraat. De brand werd gemeld rond 01.40 uur bij de meldkamer van de brandweer. Bewoners die boven de eetgelegenheid woonden hadden hun appartementen al verlaten en raakten niet gewond. 

Er werd een uitgebreid sporenonderzoek gestart. Specialisten van Forensische Opsporing zetten alles op alles om de oorzaak van een brand te achterhalen. Door hen werd vastgesteld dat de brand is aangestoken. In de pizzeria zijn namelijk resten aangetroffen van een jerrycan. Die restanten worden verder onderzocht door het NFI in Den Haag. Brandonderzoeken zijn lastige onderzoeken omdat aanwijzingen van het ontstaan van de brand vaak door het vuur verloren gaan. 

In het pand hingen twaalf camera's om het pand te beveiligen. De beelden werden opgeslagen op een recorder die we  in het pand hebben gefotografeerd toen wij verder onderzoek deden. Die recorder is daarna uit het pand weggenomen waardoor er geen beelden konden worden bekeken. De recorder is van het merk Bascom. We willen graag weten wie weet waar de recorder nu is. 

Op dinsdag 16 mei is de uitzending van Opsporing Verzocht te bekijken omstreeks 20.30 uur op NPO1. De volgende dag, woensdag, is de herhaling te zien om NPO2 rond 11.40 uur. Heeft u tips over deze zaak? Bel dan gratis met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Tijdens de uitzending kunt u ook online uw tips doorgeven via het second screen. U kunt uw tip ook via onze site doorgeven. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ravenswaay | 112 alarmeringen Ravenswaay | Goedkoop Tanken in Ravenswaay | Supermarkten in Ravenswaay | Weerbericht Ravenswaay